Dirigent

Dirigent Vincent Doek

 

Vincent Doek studeerde piano en koordirectie aan het Utrechts Conservatorium. Zijn zangstudie vervolgde hij o.a. bij Marianne Blok, Pieter van den Berg en Paula de Wit.
Daarnaast volgde hij lessen op het gebied van liedinterpretatie bij de bariton Max van Egmond. Hij werkte samen met pianist Jack de Bie als vaste liedbegeleider.

 

Als koordirigent heeft hij jarenlange ervaring bij diverse koren, waaronder o.a. het koor van de RK St. Gertrudiskerk te Utrecht en Kamerkoor Sforzato.
Momenteel is hij als dirigent-organist verbonden aan de RK Parochie Licht van Christus in Vleuten-De Meern, waar hij verschillende koorgroepen leidt, waaronder een gregoriaanse Schola. In 1991 richtte hij het Utrechts Kamerkoor Saudadeop, waarmee hij regelmatig concerten geeft.

 

Sinds 2017 staat Vincent voor de vrouwen van Las CanTantes. Miriam Drost is verantwoordelijk voor de stemvorming, en Vincent heeft de muzikale leiding.

 

Vincent:
”Het
is voor mij een nieuwe ervaring om dirigent te zijn van een vrouwen-ensemble.

De klankwereld van een groep van gelijke stemmen – hier vrouwenstemmen – is anders dan die van een gemengd koor. Het is verrassend te ervaren dat de homogene samenklank nogmeer dan elders samenhangt met de techniek van zingen van de koorleden.

Bij de keuze van het repertoire probeer ik af en toe de muzikale uitdaging aan te gaan van wat moeilijker repertoire. Het is leuk om naast wat gemakkelijk in het gehoor liggende stukken werken te zingen die een ander of nieuw klankidioom hebben. Ik houd erg van koorstukken met spannende muzikale lijnen en dynamische schakeringen.

Je zou kunnen zeggen: van stille muziek tot heftige, welluidende klankwolken.

Al met al een breed muzikaal speelveld!”